Et indblik i elitesportens verden

title-graphics

Det kræver mere end almindeligt mod for den unge elitesvømmer Sara at holde sig oven vande til optagelsesprøven. Hendes fremtid inden for sportsverdenen afgøres netop nu. Men konkurrencen er benhård, og træningen er nådesløs. Resultater er det eneste, der betyder noget, så spørgsmålet er blot, om hun er i stand til at levere.

Kortfilmen ”Opdrift” er instrueret af Simon Valentin, og jeg havde endnu engang fornøjelsen af at lave efterbehandling på hans kortfilm. Jeg fungerede som instruktørassistent under optagelserne, og efterfølgende klippede jeg filmen i tæt samarbejde med Simon. Desuden var jeg ansvarlig for en række visuelle effekter.

I øjeblikket vises filmen på en række filmfestivaller rundt omkring i verden. Jeg deltog selv under fremvisning af filmen ved Zlin International Film Festival 2017 i Tjekkiet og ved Youki Film Festival 2017 i Østrig. Netop fordi filmen i øjeblikket sendes rundt til festivaller, har jeg foreløbig kun mulighed for at vise traileren her på siden.

BTS-image

Under optagelserne til filmen gik undervandshuset til kameraet uheldigvis i stykker. Det var ud på de sene nattetimer, og konsekvensen var, at vi ikke kunne optage alle de undervandsoptagelser, som vi havde brug for. Vi havde bl.a. brug for et skud fra hovedpersonens synsvinkel i vandkanten. Løsningen blev at filme fra en gummibåd i svømmehallen, således at kameraet var på sikker afstand af vandet. Efterfølgende genskabte jeg vandbassinet digitalt ved hjælp af stillbilleder fra svømmehallen og optagelser fra et akvarie.

Titel Opdrift
År 2017
Ansvarsområde Instruktørassistent, klipper og ansvarlig for visuelle effekter